Iz ljubavi prema psima, potpuno neočekivano, Zoran je razvio unosan biznis: Ovo je Lajkovački Snupi

|

Mnogo generacija odraslo je uz čuvenog Snupija. Umiljat, pametan i druželjubiv, ovaj pas koji je prepoznatiljiv u celom svetu, dao je ideju jednom Lajkovčaninu da uzgajajući čuvenu bigl rasu pokrene neverovatan biznis i to potpuno neplanirano.

Zoran Jeftić je jedan od retkih odgajivača ove jedinstvene rase pasa u Srbiji za kojim su zainteresovane sve zemlje Evrope, jer je upravo bigl dosta tražen kao kućni ljubimac.

„Ideja je došla sasvim spontano, u želji da imamo mi našeg kućnog ljubimca, sin je želeo da nabavimo bigla jer obožava crtani sa njegovim likom. Kada smo nabavili prvog psa imao je 52 dana starosti i u naš dom nije stigao kao poklon već smo ga kupili. Kako je vreme prolazilo on je dobijao dosta naslednika, tačnije taj broj je sada već 87“, ispričao je Zoran.

Iz uzgajivačnice porodice Jeftić ovi divni kućni ljubimci pronašli su svoje mesto u mnogim domovima i srcima novih vlasnika. Ipak, ova na izgled umiljata rasa, najbolje se pokazala u lovu na divljač. Dobri su tragači i mogu da stignu čak i brze zečeve.

Mnogi Zoranovi biglovi zbog svog lepog lica, dugih ušiju, i šare po telu, Lajkovačkom prugom stigli su do mnogih rezidencija širom Evrope.

Izvor: kurir.rs