Od sina pobegla u prihvatilište, hrani se u javnoj kuhinji: Vesna Pećanac sada je dobila crnogorsko državljanstvo

|

“Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta dalo je pozitivno mišljenje za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac. Time su ispunjeni Zakonom o crnogorskom državljanstvu propisani uslovi da Ministarstvo unutrašnjih poslova u daljem postupku može doneti Odluku o njenom prijemu u crnogorsko državljanstvo. Predlog za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac sam 24. februara 2022. godine uputio kao tadašnji predsednik Skupštine Crne Gore”, napisao je Aleksa Bečić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Vesna Pećanac je stekla slavu igrajući u kultnom ostvarenju Živka Nikolića “Lepota p0roka” 1986. godine. Nakon toga, usledile su uloge u filmovima “U ime naroda”, serijama “Oriđinale”, “Đekna”, koje je, takođe, režirao Nikolić za koga se glumica kasnije i udala i kome je rodila dva sina.

Vesna je obožavala glumu i govorila je kako nikada ne želi da ode u penziju. Međutim, životne okolnosti su je odvojile od scene. Nakon što je sa porodicom sreću potražila u Holivudu, vratila se u Crnu Goru, a 2001. godine ostala je bez supruga.

“Osetila sam ogromnu bol. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid. Nekada smo bili velika, vedra, složna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju”; ispričala je svojevremeno Vesna.

U javnosti se pisalo da nekadašnja glumica živi u bedi, da je nakon uspeha svašta preživela. O navodnom lošem odnosu sa jednim sinom, glumica nikada nije govorila u javnosti. Vesna je danas korisnica narodne kuhinje. Kada su saznali za njenu tešku finansijsku situaciju, njene kolege glumci su počele da se organizuju kako bi prikupili novac za nju i pomogli joj da prebrodi težak period u kome se nalazi.

Izvor: stil.kurir.rs