Nakon optužbi od strane pevača, Olivera Kovačević izjavila da će i ona i RTS tužiti Acu Lukasa

|

Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević za Danas je izjavila: “I RTS i ja ćemo tužiti Acu Lukasa. Na ovaj način ćemo mu omogućiti da na sudu dokaže svoje tvrdnje”.

Folker je nakon Beovizije izneo optužbe protiv RTS-a, nezadovoljan time što nije pobedio.

“Podnećemo krivičnu prijavu protiv rukovodioca Radio-televizije Srbije, urednice zabavnog programa Olivere Kovačević i generalnog direktora Dragana Bujoševića zbog krađe glasova. Pouzdano znamo da je pokradeno više od polovine glasova, ako ne i troduplo SMS-ova koji uopšte nisu prikazani. Treba da se svi glasovi prikažu javno. Da se sabere koliko je ko dobio. Da se prikaže koliko je ukupno stvarno bilo SMS poruka, nakon čega će se dokazati da se cifre ne poklapaju. Poruke su navodno išle u humanitarne svrhe? Čije? Možda, u humanitarne svrhe Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević i organizovane kriminalne grupe članova žirija, koji će svi pojedinačno dobiti krivične prijave zbog dogovaranja i igranja sa karijerama pevača i učesnika”, izjavio je Lukas.

Kompanija Komtrejd koja je bila odgovorna za prebrojavanje glasova negodovala je izjavu popularnog pevača: “Softver koji služi za tu svrhu zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova. Glasanje je bilo regularno i transparentno”.

Izvor: danas.rs