Posle Novaka oglasio se i Vajda: Evo šta je poručio Đokoviću i kako su završili saradnju posle 15 godina

|

Slovak Marjan Vajda oglasio se povodom prekida saradnje sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Vajda je napustio Novakov tim posle više od 15 godina uspešne saradnje i tom prilikom se emotivnim izlaganjem oprostio od sada već drugog tenisera sveta.

“Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo napravili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima”, poručio je Vajda.

Novak Đoković je ovim povodom rekao:

“Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene”.

Slovački stručnjak je deceniju i po bio je integralni deo Đokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

Vajda je od 2019. godine, kada se Novakovom timu pridružio Goran Ivanišević, smanjio broj turnira na kojima je bio uz Đokovića.

Izvor: kurir.rs