Srpkinja sudila finale na AO: Marijana je jedna od najboljih teniskih sudija – Zbog lepote je porede sa Dženifer Lopez

|

Srpkinja Marijana Veljović dobila je čast i priliku da sudi istorijsko finale u ženskom singlu na Australijan openu. Za titulu su igrale Ešli Barti i Danijel Kolins. Lepoj Kragujevčanki je ovo drugo finale Australijan Opena.

Marijana Veljović je rođena 24. januara 1987. godine. Vlasnica je zlatnog bedža među sudijama, koji ima svega tridesetak teniskih arbitara.
Ova borba za trofej joj je i druga uzastopna u kojoj deli pravdu kada je reč o grend slem turnirima. To je samo još jedan dokaz da je trenutno jedna od najboljih teniskih sudija.

Neostvarena želja joj je i muško grend slem finale. Sasvim je izvesno da bi i to uskoro moglo da se dogodi, jer je jako cenjena na Turu.

“Nisam planirala sve ovo, ali jednostavno se tako desilo. Počela sam kao student, jer sam želela da zaradim dodatni džeparac. Inače sam igrala tenis, bilo mi je zanimljivo da naučim nešto novo o sportu koji volim, pa sam zato i otišla u školu za teniske sudije. Sve ono što je kasnije došlo rekla bih da je plod truda i ogromnog zalaganja, baš kao i sreće, koja je svima neophodna. I dan-danas verujem da su mi se neke stvari dogodile zato što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme”, ispričala je Marijana.

Lepa Kragujevčanka je tokom karijere umela da izađe na kraj i sa Nikom Kirjosom, ali i da prilično smirena uđe u raspravu sa Rodžerom Federerom. Zbog lepote je često porede sa Dženifer Lopez.

Izvor: nova.rs/sport