Sutra zaseda tim za škole: Sve smo bliži odluci da svi đaci pređu na onlajn nastavu

|

Tim za škole razmatraće na sutrašnjoj sednici odluku o radu škola za sledeću nedelju. Odluka će biti saopštena u petak pre podne, a najverovatnije će svi đaci preći na onlajn nastavu, što su neke ustanove već učinile.

Da bi škole trebalo da pređu na onlajn nastavu, smatraju i profesor Branislav Tiodorović, a i predsednik Udruženja pedijatara Srbije prof. dr Georgios Konstantinidis. Prof. dr Konstantinidis kaže da je stav Udruženja pedijatara ostao nepromenjen, iako je generalni stav Udruženja da škole treba poslednje zatvarati a prve otvarati.

Podseća da su oni bili za to da se đacima odmah produži rasput ili da odmah svi budu onlajn, i dodaje da nije srećan što su deca uopšte celu nedelju išla u školu.

“Bili smo i ostali pri mišljenju da školu treba odložiti za dve nedelje. I to moram da kažem, ova priča je dobrim delom sociološka i kulturološka, više sociološki fenomen” – kaže prof. dr Konstantinidis i dodaje da su u zapadnim zemljama deca pošla u škole, pa su počeli da ih zatvaraju, shvativši da su napravili propust.

Izvor: kurir.rs